Fenskær Efterskole ligger ved Nørre Nissum

Nørre Nissum er højst sandsynligt ikke en by som alle kender, det er nemlig langt fra den største by i landet. Byen er beliggende i det nordlige Vestjylland, og har lidt over 1.000 indbyggere, hvilket kun er en syvendedel af Lemvig, som kan betegnes som værende nabobyen. Selvom Nørre Nissum er en lille by, er der alligevel cirka 90 mennesker, der flytter fra byen hvert år. Ligeledes kommer der omkring 90 nye mennesker til byen igen få måneder efter.

Dette er der dog en helt naturlig forklaring på.

 

Fenskær Efterskole skaber liv i Nørre Nissum

I Nørre Nissum ligger Fenskær Efterskole nemlig, og institutionen har hvert skoleår plads til 90 nye unge elever, der møder op fulde af forhåbninger om et uforglemmeligt ophold på skolen. Fenskær Efterskole er en specialefterskole, der har fokus på individet. Derfor er undervisningstilbuddet også tilpasset, så der er noget til enhver smag.

Udover den klassiske undervisning i klasselokalerne tilbyder Fenskær Efterskole også valgfag, hvor eleverne blandt andet kan forbedre deres faglige kunnen i de fag, der normalt undervises i. Men størstedelen af valgfagene har til formål at aktivere eleverne og udfordre dem fysisk på samme tid med, at de får styrket deres sociale kompetencer.

 

En vigtig tid i livet

Når man er i alderen mellem 15 og 17 år, gennemgår man de kritiske teenageår og puberteten. Disse år er et tidspunkt i livet, hvor unge mennesker virkelig bruger tid og energi på at teste grænser og finde sig selv som person.

Dette er administrationen på Fenskær Efterskole i Nørre Nissum bevidste omkring, og derfor er der dobbelt så mange ansatte på skolen per elev sammenlignet med almindelige efterskoler.

Eleverne på Fenskær Efterskole i Nørre Nissum er delt op i små grupper, som alle har tilknyttet to kontaktlærere. Dermed har eleverne altid en kvindelig og mandlig lærer de kan henvende sig til, hvis de har spørgsmål eller problemer.

You may also like...