Derfor er det vigtigt at gå til tandlægen

Når indkaldelsen til tandlægen tikker ind, kan nogle mennesker måske tænke “Hvorfor bliver jeg allerede igen indkaldt til tandlægen. Mine tænder er da flotte, og jeg har ingen smerter?”.

Men selvom du ikke har smerter og umiddelbart har flotte tænder, skal man ikke underkende besøget hos tandlægen. De regelmæssige tandlægebesøg handler nemlig ikke om at behandle smerter eller rette op på problemer med tænderne. En vigtig del af det er nemlig forebyggende. Pæne og sunde tænder kræver nemlig vedligeholdelse, og eventuelle problemer kan blive opdaget, før de udvikler sig.

Til det regelmæssige tandeftersyn undersøger tandlægen derfor blandt andet, om du har huller eller begyndende huller i tænderne, betændelse i tandkædet og begyndende parodontose. Ved at opdage den slags i tide kan du undgå store behandlinger og dyre tandlægeregninger.

Hvor ofte skal man til tandlæge?

Det er individuelt, hvor ofte man skal til de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen. Tandlægen inddeler nemlig patienter i tre forskellige kategorier/spor. Det er altid en individuel vurdering, der ligger til grund for det mere eksakte interval mellem tandlægebesøgene.

  • Grøn: Cirka 12-24 måneder. Her har du sunde tænder, sundt tandkød, ingen sygdomme og god mundhygiejne.
  • Gul: Cirka 4-8 måneder. Her har du en aktiv sygdom/problemer eller øget risiko for det. Din egen indsats for bedre mundhygiejne kombineret med tandlægens indsats kan forbedre og kontrollere det.
  • Rød. Cirka 1-3 måneder. Her har du brug for løbende kontrol og støtte fra tandlægen for at holde sygdomme og problemerne nede.

Du kan selv vælge tandlæge

I Danmark er der frit tandlægevalg, og derfor kan du blot kontakte den klinik, du ønsker at benytte. Derefter skal du ikke gøre mere, end blot at dukke op til din tid.

I Brønshøj ligger Tandlægerne Brønshøj Torv, som tilbyder næsten alle typer tandbehandlinger, herunder de regelmæssige tandeftersyn. Der er åbent alle hverdage og om lørdagen, og offentlig transport går lige til døren. Aldrig har det været nemmere at gå til tandlægen.

You may also like...