Sådan opbevarer du dine træpiller

traebriket

Træpiller er et populært valg til at opvarme boligen med i et træpillefyr eller stokerfyr. Har man træpiller i sit hjem, bør man dog være opmærksom på, at opbevare træpillerne hensigtsmæssigt, både af hensyn af kvaliteten og af helbredsmæssige årsager. For at sikre holdbarheden af træpillerne, skal de opbevares tørt, så træet ikke går i opløsning. Derudover kan fugt påvirke pillernes brændværdi og funktionelle egenskaber. Har man opbevaret sine træpiller forkert, kan man opleve, at træpillerne asker og smuldrer mere.

Hold rummet ventileret

Det er imidlertid vigtigt, at rummet træpillerne opbevares i har en god ventilation for at undgå kulilteforgiftning. Træets harpiks kan udvikle kulilte i forbindelse med ilten i luften, eller træpillerne kan optage ilten i luften, så man risikerer iltmangel. Man skal derfor være opmærksom på, at træpillerne kan udgøre en helbredsrisiko med forgiftningsfare ved forkert opbevaring. Derudover kan man sikre sig ved at købe en kuliltealarm, der kan måle kulilten i luften.

Hvad består træpiller af?

Træpiller består af spildprodukter fra træproduktion i form af savsmuld og høvlspåner fra trævareindustrien. Træpillerne er presset til små træpiller og bruges i et pillefyr eller stokerfyr. Træpiller fås i størrelserne 6 mm og 8 mm. Træpiller anses som et billigt og bæredygtigt alternativ til opvarmning med olie og gas. Der findes flere forskellige typer af træpiller og mærker (fx German Pellets) som passer til forskellige formål.

Er der forskel på at briketter og træpiller?

Både træbriketter og træpiller bruges som opvarmningskilde. Begge dele består af trærester som savsmuld og træspåner, der er presset sammen til en pilleform. Briketterne er større og egner sig derfor bedre til en brændeovn sammenlignet med små træpiller. Dit valg af brænde bør derfor afhænge af, om du har brændeovn eller fyr i hjemmet.

You may also like...