Træpiller – Gode grunde til at skifte til biobrændsel såsom træpiller

Elsker du at færdes i naturen og ønsker du at dine børn får samme glæder? Så bør du overveje at skifte til biobrændsel som træpiller og give moder natur en tiltrængt hjælpende hånd. Gør vi ikke noget vil alt dyre- og planteliv langsomt dø ud med mindre vi aktivt holder øje med det som en anden Zoo.

Biobrændsel, som træpiller, er nemlig langt mindre forudseende og som en ekstra fjer i hatten er det endda billigere end de gængse former for brændsel. Prisen på de specielle pillefyr kan dog være en anelse afskrækkende, men studier viser, at man tjener det ens pågældende fyr kostede hjem igen på 3-5 år, hvilket typisk er en lille del af et givent pillefyr levetid – selvfølgelig stærkt afhængigt af hvor stort rum man opvarmer og hvor tit dette gøres.

Måske har du længe overvejet en vindmølle grundet samme tanker om miljøet. Disse er dog væsentlig dyrere at både købe og vedligeholde i forhold til pillefyr.

Især i disse tider hvor efterspørgslen efterhånden er så stor at man kan finde træpiller til en særdeles overkommelig pris – især online. Tjek selv her.

Træpiller – ej kun til landmænd

En skrøne der er på vej til at blive en myte er, at det reelt kun landmænd (nærmere præcist hans kreaturer) der har gavn af træpiller. Dette passer dog ingen steder. Det eneste man skal vide som privatperson, er at træpiller larmer en smule, når de fuldautomatisk kører igennem røret til ens pillefyr i nøje valgte tidsintervaller. Kig derfor efter en støjsvag model, hvis fyret skal stå i et ofte brugt rum eller du nemt forstyrres af lyde. Træpiller er nemlig langt fra noget der kun har interesse for landmænd og de mest vedholdende hippier.

You may also like...