Træpiller og biobrændsel – Hvad er egentlig meningen?

Jeg har i mange år fyret med det jeg troede var biobrændsel, nemlig træpiller. For at der kan være tale om biobrændstof må man naturligvis fyre med biologisk materiale, men det er tilsyneladende ikke nok længere.

Jeg kender nemlig til et firma som både reklamerer med træpiller og biobrændsel. Der er naturligvis bare tale om et reklamestunt, men det gav alligevel stof til eftertanke. Jeg vil jo gerne gøre mit for at skåne miljøet og jeg har altid troet at det var fint bare at fyre med træ. Ja det udleder naturligvis også CO2, men da træer også optager CO2, så skulle det jo gerne gå lige op.

Det næste spørgsmål er jo så hvad i alverden man skal bruge biobrændsel til, med mindre det i virkeligheden er noget helt andet end jeg tror. Det er ikke så længe siden at jeg læste en artikel netop om dette emne, hvor man tilsyneladende havde fundet en måde at gære træ flydende på, således at det kan bruges i biler og den slags. Det er naturligvis umådelig smart, men det betyder vel netop at jeg uden samvittighedskvaler kan fortsætte med at bestille træpiller. Vinteren står jo for døren, så jeg har ikke lang tid at vente.

Dette er naturligvis også grunden til at jeg skriver her, for jeg vil som sagt gerne gøre mit for at skåne miljøet, så jeg har ganske enkelt brug for svar. Valget står lige nu mellem træpiller og biobrændsel, men det kan jo også sagtens være at der findes andre alternativer, så hvis du har noget at sige om emnet, lås skriv venligst en kommentar. Links til sider på nettet med relevant indhold er også meget velkomne.

You may also like...