Bodeling i papirløst forhold kan have komplikationer

Hvis man står i den situation, hvor en skilsmisse står for døren, kan der opstå en masse juridiske spørgsmål. Heldigvis er der en masse regler, som gælder når man bliver gift. Dog er det noget andet, hvis man befinder sig i forhold uden at være gift. Faktisk er der ikke mange regler, der regulerer den økonomiske situation mellem de ugifte. Derfor kan der godt opstå en speciel problemstilling, for hvad hvis man har købt bolig sammen. Hvordan forholder bodeling i papirløst forhold sig?
Jo, køber man et større aktiv sammen, som for eksempel en bolig, er det vigtigt at få styr på bodeling i papirløst forhold inden. Man bør nemlig lave en samejeoverenskomst, som skal definere, hvad der sker ved bodeling i papirløst forhold. Man skal specielt være opmærksom på at interne aftaler, i forbindelse med hvem der betaler hvilke afdrag, skal godkendes af kreditor, ellers har kreditorer deres fulde ret til at opkræve af begge parter. Ud over bodeling i papirløst forhold er der også en problemstilling vedrørende børnene. For hvem skal have børnene ved en papirløs skilsmisse? Jo her gælder den typiske fælles forældremyndighed, og parterne skal selv tage stilling til, hvem der har bopæl for barnet/børnene, og hvor ofte hver part skal se det/dem.

You may also like...