Hvad er en ejerskifteforsikring og hvad skal du bruge den til?

Der er mange som først og fremmest ikke ved hvad en ejerskifteforsikring er, hvad den skal bruges til, og om den overhovedet er nødvendig. I dette indlæg vil du få forklaret hvad du skal bruge en ejerskifteforsikring og hvorfor den er vigtig når du køber en bolig.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, som hjælper dig når du har købt en bolig. Når du køber et nyt hus, et sommerhus eller en lejlighed, så kan du eksempelvis til åbent hus, eller til fremvisning, se de skjulte skader, fejl og mangler. Dette opdager man først når man har boet i boligen i et stykket tid. Det er her ejerskifteforsikringen går ind og hjælper. Hvis man ikke har en ejerskifteforsikring og boligen er underskrevet for længst, så kan du nemlig ikke kræve at sælger dækker disse forhold. Du bliver derfor nødt til at selv at dække disse skader, og det kan ende med at blive en dyr fornøjelse, som du kunne have sparet væk, ved at tegne en ejerskifteforsikring. Statistikker viser at hver 5 dansker får brug for denne type forsikring ved overtagelse af ny bolig. Der er derfor 20% chance for at du kommer til at stå i en situation, hvor din bolig ikke er som forventet. En ejerskifteforsikring dækker, som udgangspunkt, i op til 5 år, så man har tid til at finde disse fejl og mangler på boligen.

Hvad koster en ejerskifteforsikring?

Alt efter hvor du vælger at tegne en ejerskifteforsikring, varierer forsikringerne i pris. Som regel ligger en basis-forsikring mellem 8.000 – 15.000 kr. Her er det lovpligtigt at selvrisikoen skal ligge på maksimum 5.000 kr. Dog kan loftet på selvrisikoen varierer. Her er loftet også en lovpligtigt størrelse på 50.000 kr. Her vælger mange forsikringsselskaber at sætte deres selvrisiko-loft på de maksimale 50.000 kr. Man kan dog være heldig at finde et forsikringsselskab som har sænket loftet. Eksempelvis Dansk Boligforsikring som har et selvrisiko-loft på 38.000 kr.

Hvad er dækningsgraden for en basis-ejerskifteforsikring?

En basis-ejerskifteforsikring dækker ulovlige el- og vvs-installationer samt nærliggende risiko for skader, som ikke fremgår i tilstandsrapporten. En skade kan eksempelvis også være bygningsskader eller konstruktionsfejl, såsom utætheder i taget eller huller i skotrenderne. Forsikringen dækker også nærliggende skader såsom huller i tagkonstruktionen som endnu ikke har lækket vand.

Hvad kan du spare ved at tegne en ejerskifteforsikring?

Lad os tage et eksempel. Du har købt en basis-ejerskifteforsikring til ca. 10.000 kr. Du har opdaget to skjulte konstruktionsfejl, som koster tilsammen 150.000 i udbedringer (Det er meget normalt at udbedringerne løber op i dette beløb).
to skader er lig med 2 x 5.000 kr. Du har altså brugt 10.000 kr. på en ejerskifteforsikring og 10.000 på selvrisiko. Du har altså brugt 20.000 kr. Med udbedringer på 150.000 kr. får du altså 130.000 kr. af din forsikring, som du slipper for at betale. Du kan altså sparer en hel del ved at tegne en ejerskifteforsikring.

Hvad dækker ejerskifteforsikringen ikke?

Når man tegner en forsikring, er det selvfølgelig vigtigt at vide hvad den dækker, såvel som hvad den ikke dækker. For at undgå misforståelse er det derfor vigtigt at forventningsafstemme med forsikringsselskabet. Derforuden kan du også lave lidt af forarbejdet og med fordel gå ind og læse om hvad dækningsgraden er, på den valgte forsikring. Som udgangspunkt dækker en basis-ejerskifteforsikring ikke følgende forhold:

 1. Fugt og vand i kælderen
  Fugt i kælderen i huse som er bygget før 1973 skyldes typisk ikke fejl i ejendommens konstruktioner. Derfor dækkes dette forhold ikke af ejerskifteforsikringen.
 2. Kuldebroer og skimmelsvamp
  Ældre boliger har nogle gange kuldebroer, og dette skyldes den tids byggemetode. Derfor dækkes den ikke af forsikringen.
 3. Revner i betondæk
  Revner i betondæk opstår som regel på ældre bygninger. Dette skyldes at man dengang benyttede en svagere beton, end den vi bruger nu, til at bygge huse med.
 4. Afskallede facader
 5. Håndværksmæssigt korrekt

Ved at sætte dig ind i dækningsgraden af forsikringen, ved du hvad du kan forvente af din forsikring, så du undgår uheldige episoder med dit forsikringsselskab. Det hænder at forsikringstagerne tegner en forsikring med forventning om at ovenstående bliver dækket, og af samme årsag, skal man huske at nærlæse hvad forsikringen dækker og hvad som ikke gør, så man ikke bliver skuffet og føler sig snydt.

Ejerskifteforsikring til sommerhuse

Sommerhuse er som regel de boligtyper som oftest skifter ejere. Jo flere ejerskifte der er på boligen desto nemmere opstår der skjulte skader, fejler og mangler m.m. Derfor kan det lige pludselig blive en dyr fornøjelse at købe et sommerhus. I dette sammenhæng kan det  være en stor fordel at købe en ejerskifteforsikring.

Hvad er en udvidet ejerskifteforsikring?

En udvidet ejerskifteforsikring dækker i op til 10 år og sikrer en dækningsgrad, som går ud over basis-ejerskifteforsikringen. Sammenlignet med en basis-forsikring, som har en mindre dækningsgrad og kun er dækkende i 5 år, er man altså yderligere garderet for skader m.m. Den udvidet forsikringsløsning dækker også ulovlig indretning af bygninger, udbedring af ulovlige kloakledninger og –rør, samt dækning af udgifter op til 250.000 kr. ved forurening. Hvis der er konstateret en skade i badeværelset dækker forsikringen 50% af udgifterne til udskiftning af ubeskadigede fliser på gulve og vægge. Man skal dog være opmærksom på at uanset hvilken type forsikring man vælger, så skal sælger alene betale sin halvdel ud fra den billigst mulige ejerskifteforsikring. Det vil altså sige, at for dig som køber, som har tegnet en udvidet ejerskifteforsikring, bliver det en smule dyrere, men er en investering i det lange løb.

Vælg Dansk Boligforsikring når du skal købe en ejerskifteforsikring

Det skal være sjovt og spændende at købe en ny bolig. Du kan derfor sove trygt om natten ved at tegne en ejerskifteforsikring. At tegne en forsikring af sådan en kaliber er både pengemæssigt- men også bekymringsmæssigt en investering. Et forsikringsselskab som både er billigt men også bedst dækkende, er Dansk Boligforsikring. Dansk boligforsikring tilbyder fuld gennemsigtighed og skaber tryghed for deres kunder. Ydermere har de 15 års specialerfaring og tilbyder fuld forbrugerbeskyttelse. Dansk Boligforsikring er medlem af ”Ankenævnet for Forsikring”, ”Forsikring og Pension” og omfattet af ”Garantifonden for skadeforsikringer”. Du kan derfor trygt tegne en forsikring hos dette forsikringsselskab. Du kan læse mere om ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring, her!

You may also like...