Elektronisk dart er det nye hit

Dart er et sjovt spil for alle, små, store, unge og gamle, friske og trætte. Specielt elektronisk dart vinder mange hjerter nu om dage.  Det er et spil alle kan forstå og det er let at komme i gang med. Det eneste man i realiteten skal bruge er blot dartskiven og pile til at kaste med. I dette indlæg vil du få lidt af vide omkring dart, hvorfor du skal vælge en elektroniske dartskive frem for en ordinær skive, og hvor du kan købe spillet henne.

Før du starter

Før du starter et spil dart, skal det først og fremmest sættes korrekt op, om end det er elektronisk dart eller normalt dart. Dartskiven skal hænge 1,73 cm fra jorden og til midten af skiven, også kaldet ”bulls eye”. Spillerne skal minimum stå 2.37 m fra skiven. Denne afstand kaldes også ”hockeyen”.  Disse regler behøver selvfølgelig ikke gøre sig gældende hvis I blot skal spille lidt ”hyggedart” i solen i sommerhuset. Det tager dog ikke mere end et par minutter at få den korrekte afstand med et målebånd, så det kan klart anbefales.

Hvad er dart?

Dart er et spil hvor det gælder om at nå 0 først. Man starter med 501 point. Man får uddelegeret 3 pile, og her gælder det så om at få så mange point som muligt, man kan trække fra de 501 point. Man skiftes efter tur, og når man har nået nul, skal man her ramme ”bulls eye”, som er den røde midte af skiven, før man har vundet spillet. Eftersom spillet bliver spillet efter princippet ”først til mølle”, så er det en stor fordel at starte. Derfor finder man ud af hvem som starter, ved at kaste sine tre pile mod skiven. Den som er tættest på ”bulls eye”, får lov til at starte.

Darts historie

Dart startede i de tidlige år af 1900-tallet i England som et ”druk spil”, om man så må sige. På hver en pub i de engelske gader florerede de sorte, røde og hvide skiver. Cigaretterne blev røget og øllene blev tømt, mens pilene fløj gennem luften, som var de jetjagere i himlen. Som årene gik, fik flere færden for den uskyldige druk-leg, og senere hen blev dart defineret som en sportsgren. Fra 1927 til 1997 var den helt store turnering: News of the World Darts Championship, og herefter blev dart en anerkendt sportsgren.

Fun Fact

En engelsk undersøgelse, med over 2000 adspurgte, har rapporteret at dartsporten fremstår, som den af Englands 12 største sportsgrene, med størst integritet.

Mickey Mouse dart

Til forskel fra det originale dart, ”501”, skal man i dette spil lukke felter. Spillet går altså ud på at åbne og lukke felter og samtidig score flest point. I Mickey Mouse benyttes følgende felter; 15-20, rød, grøn og ”bulls eye”. Herfra bestemmer spilleren selv, hvilke forskellige felter han/hun ønsker at ramme. For at kunne score point i et felt skal feltet åbnes. Det gør man ved at ramme 3 gange i samme felt. Når du har fået åbnet feltet, kan du begynde at score pointene. Feltet lukkes igen når spilleren har ramt det åbne felt 3 gange.

Hvorfor er elektronisk dart sjovere?

Når du skal købe elektronisk dart kan det godt i starten være svært at navigere rundt i indstillingerne. Derfor er det klogt lige at læse op på, hvordan man sætter skiven op, inden man begynder.

Et godt bud på elektronisk dart er en Cobra 501. Den er forholdsvis overkommelig i pris og har en masse funktioner og andet, som gør spillet endnu sjovere end hvad en normal dartskive ville kunne tilbyde.

Med elektronisk dart får du LCD display, handicapfunktion og mulighed for at spille 8 spillere sammen. Skiven vejer ca. 1,75 kg og skal som udgangspunkt sættes fast på en væg hvor end man ønsker. En god idé er dog, af sikkerhedsmæssige årsager, at placere skiven et sted, hvor der ikke lige pludselig løber nogle ind foran. Sæt derfor det elektroniske dart i et hjørne og undgå at sætte den så man skal skyde forbi en dør.

Til elektronisk dart medfølger der 2 sæt dartpile samt ekstra spidser til dem. Selvom man er mange i spillet er det som regel nok, da man skiftes til at kaste.

Når du køber en elektronisk skive følger der også 16 spil med og 125 varianter. Når der forekommer så mange funktioner kan man nemt tilpasse spillet efter behov og lyst, og derfor er elektronisk dart en stor favorit. Derforuden kan man godt gå hen og blive træt af normal dart, men fordi der er så mange valgmuligheder med elektronisk dart, er det svært at gå kold i. På den måde kan du også forbedre dine evner som dartspiller.

Køb elektronisk dart hos Dartshop

Som du nok kan se giver elektronisk dart dig rigtig meget sjov for pengene. Et godt sted at købe sådan en er hos www.dartshop.dk. De har et stort udvalg til gode priser. God fornøjelse! 

You may also like...