Konstruktiv feedback styrker arbejdsglæde på arbejdspladsen

Det er ikke raketvidenskab, men alligevel kan både ledere og medarbejdere blive overraskede over, hvor stor betydning kommunikationen på en arbejdsplads har for både sammenholdet, arbejdsglæden og produktiviteten. Hvis feedback-kulturen er negativ og tonen hård, så falder arbejdsglæden og vigtige pointer tabes på gulvet mellem kolleger, der ikke er motiveret til at lytte til hinanden og tage kritik til efterretning. Hvad gør man som leder ved dette? Én mulighed er at søge professionel hjælp fra en kursus- eller konsulentvirksomhed, der afholder kurser i konstruktiv feedback og arbejdsglæde-foredrag.

Et kursus i konstruktiv feedback kan gøre forskellen

Selvom om som leder eller medarbejder godt kan identificere manglende konstruktiv feedback, så er det nemlig ikke ensbetydende med, at man også selv kan finde en løsning på problemet. Det kan en konsulent med speciale i konstruktiv feedback og arbejdsglæde imidlertid. Vedkommende har den erfaring, der skal til for at kortlægge problemerne, finde løsningerne og på den baggrund skræddersy et kursus i konstruktiv feedback, der passer til netop jeres særlige behov og udfordringer. Konsulenten vil ofte tilrettelægge kurset med både dialog, øvelser og oplæg, der sætter tankerne i gang hos medarbejderne og får dem på banen med deres egne oplevelser og løsningsforslag til at skabe en konstruktiv feedback-kultur. Dette er vigtig, da medarbejdere og ledere i forlængelse af kurset selv skal arbejde videre med det redskaber og værktøjer, som de har fået.

Brug et arbejdsglæde-foredrag som supplement

En negativ feedback-kultur er ofte én af hovedårsagerne til lav arbejdsglæde på arbejdspladsen, men der kan også være andre årsager. Og dem får man ikke altid løst via et kursus i konstruktiv feedback. I den situation kan det være smart at give sine medarbejdere et arbejdsglæde-foredrag i forlængelse af kurset i konstruktiv feedback. På et arbejdsglæde-foredrag kommer konsulenten ind på de mange faktorer, der har betydning for arbejdsglæden, herunder motivation, samarbejde, faglighed og arbejdsmiljø. Ledere og medarbejder får også indsigt i ideer, principper og metoder, som kan benyttes til i fællesskab at vedligeholde og sikre den fremtidige arbejdsglæde i organisationen. Når både den konstruktive feedback og arbejdsglæden er på plads, så vil produktiviteten og effektiviteten naturligt følge med. Og det avler i sig selv mere arbejdsglæde.