Har du styr på dine transportvirksomheder?

transportvirksomhed

Indlægget sætter fokus på typer af transportvirksomheder, men med en vinkel der går længere i dybden med transportvirksomheder, som udlejer kraner til byggebranchen. Nogle af disse transportvirksomheder yder også en service, hvor de hjælper deres kunder med transport af maskiner, både og andre former for hejseopgaver.

Hvilke typer af transportvirksomheder findes der?

På land: Når begrebet transport anvendes, så er det i forbindelse med bevægelse. Hvad tænker du, når du ser eller hører ordet transport? Det kan være mange ting, men en af de første, vi kommer i tanke om, er vognmænd. En vognmand har ansvaret for sin ”flåde”, og med flåde mener vi dennes taxaer, varevogne, lastbiler eller busser. Nogle vognmænd vælger at køre selvstændigt, når det skal køre personer eller fragte gods fra A til B. Andre indgår samarbejde med et firma, som har behov for transportører.  

På vand: En anden type af transportvirksomhed er de, der beskæftiger sig med person – og/eller godstransport på vandet. Hvis du har valgt at sejle med færgen eller et krydstogt, så er transportmidlet et skib. Et containerskib sejler, som det ligger i ordet container fra et containerrederi til et andet, hvor kraner hjælper med at løfte den tunge last. 

I luften: Et flyselskab tilbyder ofte transport af gods, selvom vi mange gange forbinder et passagerfly med transport af personer. Derudover er der cargovirksomheder, som har investeret i egne fly til hurtig fragt fra et land til et andet. Det er bl.a. kurérfirmaer som DHL og FedEx, der har egne transportfly. 

Ens for alle ovennævnte transportvirksomheder er, at de både håndterer gods- og persontransport. Der findes også transportvirksomheder, som alene fokuserer på transport af maskiner og både samt udlejning af mobile tårnkraner, som vi alle har set i bybilledet, når der opføres nye konstruktioner. 

Udlejning af kranbiler, mobilkraner og mobile tårnkraner.

En transportvirksomhed, som har ekspertise i udlejning af kranbiler, har til formål at tilbyde byggeherrer løsninger til deres byggeprojekter, men privatpersoner kan til tider have behov for bådtransport, som også er en løsning, de kan hjælpe på. Det, der afgør valget af krantypen, ligger i opgavens omfang. Et andet punkt, som er vigtigt, er hvor længe et projekt forventes at vare, før det er fuldendt, samt om det overhovedet er muligt at etablere en almindelig kran. En almindelig kran skal bruge mere plads, og alle elementer skal fragtes til destinationen, før den kan samles. 

Det er derfor en stor fordel at tage kontakt til et firma med ekspertise i udledning af kranbiler, mobilkraner og mobile tårnkraner, da de er mere fleksible og hurtigt fremme på adressen. Hvis du søger en billigere løsning, som også er tidseffektiv, så anbefales sådan en transportvirksomhed.