Overvejer du en brystoperation? Sørg for at opsøge information

Brystoperation, silikonebryster

Brystoperationer er den mest populære form form for operation i Danmark. Selvom man måske per automatik tænker større bryster, så er både et brystløft og en reduktion af bryster også en del af brystkirurgien. Lige meget hvilken en form for brystoperation, du overvejer, så er det vigtigt at være grundigt informeret, inden du tager dit valg. Der er mange steder, du kan læse dig til gode guides og tips. Det kan også være en rigtig god idé at læne sig op ad andres erfaringer, som har været igennem det selv, for at få forventningsafstemt bedre.

Før operationen

Der findes et før, under og efter en operation. Noget af det første, du bør gøre, hvis du overvejer at få opereret dine bryster, er at booke en konsultation. Hvis du er i tvivl om, hvilken en klinik du skal vælge, kan du – for en sikkerheds skyld – booke en konsultation begge steder. Noget af det vigtigste er, at du føler dig tryg og i gode hænder. Ikke mindst at kemien er rigtig mellem dig og klinikken. Nogle steder vil mavefornemmelsen bare være bedre, og den skal man ikke undervurdere. Udover at du får en god følelse med stedet, bliver du også meget klogere på selve operationen. Sammen med kirurgen bliver I enige om, hvilken type af implantat der skal anvendes, hvilken form implantatet skal være, hvilken størrelse det skal være, hvor snittet skal tages, og hvilket et type resultatet du kan forvente. Hvorvidt du bliver helt afklaret med alle disse spørgsmål, eller om du blot tager det som et skridt på vejen, hvor du bliver klogere, afhænger formegentligt af, hvor langt du er i processen. Hvis du allerede har bestemt, at du gerne vil have lavet større bryster – eller en anden form for brystoperation – så vil du kunne bruge konsultationen til at få styr på alle disse beslutninger.

Før operationen er det selvfølgelig også vigtigt, at du bliver gjort opmærksom på hvilke risici, der er forbundet med indgrebet. Du vil i langt de fleste tilfælde blive lagt i fuld narkose, og selvom det er sjældent, så kan der opstå komplikationer. Dette gælder både under og efter operationen. Dette kan være kapseldannelse, lækage eller revne i protese, infektion, blødning etc. Det er en meget lille brøkdel, der oplever bivirkninger, men det kan dog ske. Dette bør du selvfølgelig også tage med i overvejelserne.

Det æstetiske

Når man vælger at få en brystoperation, skyldes det selvfølgelig, at der er noget, man ikke er glad for. For udefrakommende kan det nogle gange være svært at sætte sig ind i dét sted. Du har måske tit fået kommentarer såsom “ej du har da ikke noget at være utilfreds over” og “jeg synes, det er noget pjat, at du skal opereres. Det har du da ikke brug for”. På sin vis kan det selvfølgelig være betryggende at vide, at andre ikke kan se de problemer, som man selv bliver konfronteret med hver dag. Men det ændrer sjældent på, hvordan man ser sig selv. Og man bør selvfølgelig gøre det for sin egen skyld, og fordi man forhåbentligt vil føle sig bedre tilpas. Men når man endelig har besluttet sig for at få en brystoperation, kan det også være vanskeligt at beslutte, hvordan resultatet egentlig skal se ud.

Få en udtømmende guide til brystforstørrende operation med silikonebryster her.

Hvor store skal brysterne være? Skal de være runde eller kuldeformede? Når først man har fået brysterne, kan man hurtigt komme til at tænke, at de godt kunne have været lidt større. Her er det dog vigtigt at passe på med at “stirre sig blind”. Det, som du syntes var naturligt, før du blev opereret, er det formegentlig stadig. Så godt råd er: hellere for små end for store. Ellers kan proportionerne hurtigt blive meget asymmetriske.

Vil du havde yderligere information, kan du finde rigtig mange gode artikler og guides på nettet. Alternativt kan du starte med at snakke med en professionel!

You may also like...