Låsesmed – et tillidsjob med adgang til det allerhelligste

SMÆK. Der lukkede døren. Nøglerne ligger på køkkenbordet. Fandens også! En situation som de fleste kender. En værre oplevelse, er den, hvor uindbudte gæster har rodet i dine ting, rørt ved det, som er dit, og været i det allerhelligste – dit hjem. Begge er tidspunkter, hvor vi har brug for en låsesmed til at lukke os ind og sikre, at andre ikke kan komme ind, uden vi ønsker det.

Låsesmedens arbejde består i at installere eller reparere låse, sikrings- og alarmsystemer. Låsesmeden vedligeholder det, som vi bruger til at beskytte os og vores private rum med. Det kan både være helt klassiske nøglelåse men også virkelig avancerede alarmsystemer. Vi har ikke så tit brug for låsesmeden, men når vi har, er det ofte i akutte situationer.

Heldigvis har låsesmeden som regel døgnåbent, så de kan rykke ud, når du har brug for dem.
Vores hjem er vores mest private sted, og det er kun meningen at vi selv, eller dem vi ønsker det, skal være der. Men en låsesmed, kan nemt skaffe sig adgang til de steder, som vi låser af. At komme gennem låste døre, er låsesmedens erhverv og håndværk.

De fleste låsesmede arbejder som selvstændige i små virksomheder ed relativt få ansatte. Vi stoler på vores låsesmed. Han/hun kan lukke os ind. At være låsesmed er et tillidshverv. Derfor har Dansk Låsesmed Foreningen et sæt etiske regler, som alle låsesmede i foreningen skal følge. Det handler om at forvalte den tillid som kunderne har på bedst mulige måde. Men det handler i høj grad også om, at være loyale overfor hinanden i branchen, så branchens gode ry bevares.

Det er nemlig vigtigt at branchen kan leve op til den tillid, som forbrugerne har til den. Ellers forsvinder grundlaget for låsesmedenes virksomhed, for vi skal helst kunne stole på de mennesker, der kan låse sig ind hvor som helst.

You may also like...